7.30.2013

Satupäivän satuvaihto
Toiveuusintana Pretty Exchanges blogi järjestää seuraavaksi satuaiheisen vaihdon.Tällä kertaa blogi ottaa osaa Satupäivään yhdistämällä ristipistot ja sadut . Satupäivää vietetään Sadun nimipäivänä 18.10. Silloin satuja luetaan ja esitetään kirjastoissa, kirjakaupoissa, päiväkodeissa ja tietenkin kodeissa. Tänä vuonna Satupäivä järjestetään Suomessa kuudennen kerran, lisätietoa löytyy linkistä  http://www.suomenteatterit.fi/satupaiva/index.html

 

Satuvaihto lähetetään maanantaina 14.10, jotta kaikki vaihdot varmasti ehtivät Sadunpäiväksi perille.
Tässä vaihdossa lähetetään ristipistoin tehty valmiiksi viimeistelty  satuaiheinen työ ja sen lisäksi satukirja, sekä JOKO ristipistomalli TAI viimeistelykangas satuaiheella ja kortti, eikä mitään muuta, yhteensä siis kolme asiaa + kortti. Satukirjaa voi sitten Satupäivänä lukea itsekseen tai koko perheen voimin.
Vaihtoon ilmoittaudutaan jättämällä kommentti (esimerkiksi mukana) tähän kirjoitukseen ja lähettämällä osoitteeseen maripistelee @ gmail.com   tarkemmat tiedot. Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 11.8, jonka jälkeen jaan parit. Aikaa vaihdon suunnitteluun ja tekemiseen on siis kaksi kuukautta.

Vaihtoon osallistuja kertoo itsestään sähköpostilla seuraavat asiat:
Nimi:
Osoite:
Sähköposti:
Blogi (jos on):
Lempisadun kirjoittaja ja/tai kuvittaja:
Minkätyyppisistä saduista pidät:
Lempisatuhahmo:
Mistä satuhahmosta et niin välitä:

Toiveet antavat tekijälle osviittaa mistä saaja voisi pitää, mutta tässä vaihdossa tekijä voi tehdä myös toiveiden ulkopuolelta jotain kivaa, jonka arvelee saajalle sopivan. Satuaiheita on olemassa monenlaisia, valmiita ristipistomalleja löytyy niin Beatrix Potterin tuotannosta kuin monesta kansansadustakin. Satuhahmoja ovat perinteisten prinsessojen,  prinssien ja suloisten eläinhahmojen lisäksi myös lohikäärmeet , peikot,keijut eli myös einiinsöpöjen pistelyiden ystävät voivat lähteä tähän vaihtoon mukaan.
Yleisiä vaihtosääntöjä vielä muistutukseksi.

* Kankaan, langat ja viimeistelytekniikan voi valita vapaasti.Vaihdon pitää olla valmis käytettäväksi tai esille laitettavaksi. Pelkkää pisteltyä kangaspalasta siis ei saa lähettää.

* Pistelyn ja lahjan ei tarvitse olla suurta eikä kallista. Tärkeää on lähettää sellaista mitä itsekin toivoisit saavasi. Vaihdoissa on aina tarkoitus ilahduttaa ja yllättää positiivisesti.
* Kuka tahansa innokas ristipistelijä saa osallistua tähän vaihtoon, sähköpostiosoite ilmoittautumista varten riittää. Reipasta vaihtomieltä ja rehellisyyttä täytyy olla, osallistuessasi sitoudut tekemään ja lähettämään sääntöjen mukaisen vaihdon aikataulun mukaan !

* Aina kun saat tai lähetät vaihdon ilmoita siitä vaihdon emolle  sähköpostiin. Kuvat saaduista vaihdosta laitetaan (joko Kirsi tai Mari laittaa) tänne blogiin kaikille ihasteltavaksi.

*  Ota kuva viimeistellystä pistelystäsi, kun olet saanut sen valmiiksi. Tämä siitä syystä, että joskus vaihto voi kadota postissa ja tällöin tulee vaihdon emolle postittaa kuitenkin kuva tehdystä vaihdosta. Jos vaihto katoaa postissa, on tapana, että lähettäjä tekee uuden! Onneksi on erittäin harvinaista, että posti katoaa. Niiden vuosien aikana, jotka olemme tätä vaihtoblogia pyörittäneett, ainoastaan yksi vaihto on kadonnut.

Satumaista ja mielikuvistusrikasta vaihtoa toivottaa Mari, tämän vaihdon emo

P.S Edellisen upean satuvaihdon tuotoksia kannattaa käydä inspiraatiomielessä ihastelemassa, Olipa kerran tunnisteen kautta7 comments: