1.29.2012

Olipa kerran... vaihto

Kaikille saduista innostuneille alkaa satuaiheeseen vaihtoon ilmoittautuminen nyt.

Tässä vaihdossa pistellään satukirjojen hahmoja.Moni pistelijä on innostunut Beatrix Potterin satuhahmoista ja sen pohjalta tämä vaihtoidea saikin alkunsa. Tässä vaihdossa voi pistellä myös jotain muuta kuin näitä ihania Pottereita, kunhan hahmo vain löytyy jostakin sadusta. Sarjakuvahahmot siis rajataan tällä kertaa pois.
Pistelijällä on vapaat kädet miettiä mitä saajalle pistelee, saajan mieltymysten mukaan kuitenkin.
Pistelyn voi viimeistellä miten vain ja sen lisäksi lähetetään satuaiheinen kortti ja jotain muuta satumaista. Lisukkeiden ei tarvitse olla samasta hahmosta kuin mitä pistelyssä on. Suomalaisista ja ruotsalaisista saduista ei liene paljon pistelymalleja olemassa, mutta juuri näissä lisukkeisssa voi hyödyntää niin Rudolf Koivut kuin Peppi Pitkätossutkin. Sen verran lisukkeiden määrää rajataan,  että niitä lähetetään maks. kolme kappaletta . Lisukkeen ei tarvitse olla käsityöaiheista, riittää että siinä on jokin sadusta tuttu hahmo/hahmoja.

Helposti löytyiviä satuaiheisia tavaroita on mm. kiiltokuvat ja muut askarteluvälineet, kirjanmerkit, kankaat, ja kirjat tietenkin.

Esimerkkejä ainakin englantilaisista ristipistolehdistä löytyvistä satuhahmoista:

Beatrix Potter: Tales from Peter Rabbit
Cicely Mary Baker: The Flower Fairies
Raymond Briggs: The Snowman
Disney hahmoista ainakin Lumikki, Prinsessa Ruusunen ,Tuhkimo ja Nalle Puh ovat myös vanhoista saduista tutut hahmot.

Ilmoittautumisaikaa on sunnuntaihin 12.2 saakka. Satuvaihdot lähetetään pääsiäisen jälkeen 12.4 eli pistelyaikaa on tasan kaksi kuukautta.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat:

Nimi:
Osoite:
Sähköposti:
Blogi:
Lempisatuhahmosi:
Mitä hahmoa et välittäisi tässä vaihdossa saada:

Lähetä ilmoittautuminen osoitteeseen: maripistelee @ gmail.com 12.2 mennessä

Vielä monista muistakin vaihdoista tutuja vaihtosääntöjä:

Kankaan, langat ja viimeistelytekniikan voi valita vapaasti.Vaihdon pitää olla valmis käytettäväksi tai esille laitettavaksi. Pelkkää pisteltyä kangaspalasta siis ei saa lähettää.

* Pistelyn ja lahjan ei tarvitse olla suurta eikä kallista. Tärkeää on lähettää sellaista mitä itsekin toivoisit saavasi. Vaihdoissa on aina tarkoitus ilahduttaa ja yllättää positiivisesti.
* Kuka tahansa innokas ristipistelijä saa osallistua tähän vaihtoon, sähköpostiosoite ilmoittautumista varten riittää. Reipasta vaihtomieltä ja rehellisyyttä täytyy olla, osallistuessasi sitoudut tekemään ja lähettämään sääntöjen mukaisen vaihdon aikataulun mukaan !

* Aina kun saat tai lähetät vaihdon ilmoita siitä minulle sähköpostiin. Laitan kuvia saaduista vaihdosta tänne blogiin kaikille ihasteltavaksi.


vaihtoterveisin Mari

4 comments:

 1. Beatrix Potter -fani ilmoittautui jo!

  ReplyDelete
 2. Minä kanssa käyn laittamassa ilmoittautumiskaavakkeen! (Tätä on odotettu; olen klikkaillut harva se päivä ja kurkkinut, joko vaihto alkaa :D.)

  ReplyDelete
 3. Mukana ehdottomasti!

  ReplyDelete
 4. Eikös Satuvaihdon saa sitten avata 13.3. jos on 12.2. "postitettu" ?

  ReplyDelete