12.27.2012

Pretty Exchanges -vaihdot vuonna 2013


Hei kaikille! Tässä olisi ennakkoon tietoa vuoden 2013 vaihdoista, jotka olemme Marin kanssa päättäneet täällä Pretty exchanges -vaihdoissa järjestää. Tutkailkaapa listaa ja laittakaa itsellenne muistiin kiinnostavat vaihdot. Tarkemmat tiedot kaikista vaihdoista tulevat tänne aikanaan.

1. Kevätvaihto "Maaliskuu maan avaa, huhtikuu humauttaa" (vanha suomalainen sananparsi), postituspäivä 18.3.2013. Vaihdon emo on Kirsi

Tässä vaihdossa pistellään kevättä; kuinka maa tulee esille lumen alta, muuttolintuja alkaa näkyä&kuulua, leskenlehdet, tulppaanit ym. puskevat maasta jne. Vaihdon tekijä päättää pistelyn aiheen ym. joten heti voi alkaa ideoimaan ja toteuttamaan!

Mukaan laitetaan kiva pieni lahja keväisin maustein:
- 2 ristipistoharrastukeen liittyvää juttua esim. keväisen värinen kirjontakangas/kirjottava nauha ja lanka (rp-lahjoiksi sopivia juttuja ovat napit, nauhat, kirjontaneulat ja -sakset, rp-mallit ja -lehdet tai mitä kukakin keksii, kunhan vaihdon mukana laitettavat 2 juttua ovat ristipistoharrastukseen sopivia.
- 1 kevääseen liittyvä juttu (esim. keväinen rasia, pikkuliina, koriste)

Vaihdon tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tammikuun alkupuolella.

2. Prairie Schooler –vaihto, postituspäivä 10.6.2013. Vaihdon emo on Kirsi.
Tähän vaihtoon ei laiteta kylkiäisiä, vain pistely ja kirje/kortti. Tekijä valitsee pistelyn aiheen, joten innokkaimmat voivat jo alkaa suunnitella!

3. Metsävaihto, postituspäivä 12.8.2013. Vaihdon emo on Kirsi.
Tässä vaihdossa pistellään ehdotuksen mukaan metsäisiä aiheita eli puut, lammet, marjat, metsän eläimet... Pistelyn ja aiheen valitsee tekijä, joten innokkaimmat voivat jo alkaa suunnitella!

4. Satuvaihto (toiveuusinta!), postituspäivä 1.10.2013. Vaihdon emo on Mari.
Pientä aiheeseen liittyvää laitetaan mukaan, tästä ohjeet myöhemmin. Otetaan huomioon saajan lempisatu.

5. Jouluvaihto, postituspäivä riippuu vaihdon sisällöstä, tämä on vielä mietinnässä. Eli on joko vaihto, jonka voi avata/ottaa käyttöön joulukuun alussa tai sitten on joululahjavaihto, joka avataan 24.12. Vaihdon emo on Mari


Mitäpä mieltä olette näistä vaihdoista? Olisi kiva jos jätätte kommentteja :)

Mukavaa päivän jatkoa kaikille,
Kirsi

8 comments:

 1. Kiitos postauksesta!
  Jään odottelemaan tarkempia ohjeita, esimerkiksi työn koosta ja siitä räätälöidäänkö se vastaanottajan mukaan.
  Tuo Prairie Schooler -juttu herätti kysymyksiä, google antoi hakutulokseksi rp-mallikaupan. Lienee kuitenkin tyylisuunta paremminkin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Työn kokoa on harvoin ennaltamäärätty. Joissakin vaihdoissa otetaan huomioon saajan toiveet. Prairie Schooler on suunnittelijamerkki. Heidän sivunsa löytyvät tästä osoitteesta: http://www.prairieschooler.com. Prairie Schooler -vaihdossa pistellään siis joku Prairie Schooler malli vaihdon ohjeet huomioiden. Pääsääntö näissä vaihdoissa on, että teet sellaisen vaihdon, johon olet itsekin tyytyväinen ja jos saisit sen itse, olisit siitä iloinen :) Jos otetaan esimerkiksi kevätvaihto, niin ei liene kiva saada vaikkapa pelkkää 10x10 piston tulppaania (vähän kärjistetty esimerkki, mutta kuvaa varmaan mitä tarkoitan) vaan ennemminkin näkymä tulppaanipenkistä. Ja työn pitää olla viimeistelty käytettäväksi ja/tai esillelaitettavaksi. Mutta tosiaan, aina tulee ohjeet kunhan ilmoittautuminen avataan :) Kiitos kysymyksistä ja hyvää illan jatkoa toivottelee Kirsi

   Delete
 2. Mukavaa, että vaihdoista ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen, niin voi halutessaan suunnitella, mitettiä rauhassa ym monta kuukautta etukäteen.

  Kivanoloisia vaihtoja. Varmasti sellaisia, mihin moni haluaa osallistua. Itselläni olisi toiveissa "metsävaihto" (puut, ketut, mäyrät, marjat, lammet...). Ehkä vuodelle 2014 :-)?

  ReplyDelete
 3. Ninnun ehdotus on ihana, voisko sitä mitenkään ajatella tuon satuvaihdon paikalle, vaikka se olikin ihana vaihto, niin uusinta voisi olla myöhemmin???

  ReplyDelete
 4. Tosiaan, Ninnun vaihtoidea kuulostaa kiinnostavalta. Vaihtoehtoja ovat: jouluvaihto voisi olla teemalla metsän eläimet, tai järjestän tuosta oman vaihdon. En uskalla ainakaan suorilta vaihtaa satuvaihtoa pois. Mari oli siinä emona enkä tiedä kuinka kiihkeästi sen uusintaa haluttiin.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6.1.13

  Minullekin metsän eläimet kelpaisivat - sopisivat kyllä varmaan jouluvaihdonkin yhteyteen, mutta ehkä myös kevääseen? (Motivoisi ainakin minut mukaan, kevätkukkaset ehkä ei... Mutta tämä on taas puhtaasti henk.koht. mielipide, jonka yli saa vapaasti kävellä :D.)

  Prairie Schooler -teema on ainakin ihan selvästi mua varten!

  ReplyDelete
 6. Heips, vaihdot kuulostaa kivoilta! Prairie Schooler oli minullekin uusi juttu, joten kiitos tarkennuksesta:)
  Koska vaihtokokemuksia ei ole kuin tuosta jouluvaihdosta joka oli kivan simppeli, niin minuakin vähän mietityttää tuo laajuus, mikä on ns. "budjetti", paljonko näihin oheisjuttuihin on tapana panostaa?:)

  ReplyDelete